1. prochat - какъв е проблемът да се ползва irc.d2-online.net?
Предимство - там няма да има караници за позлването на чужд nick (или поне не толкова:D), могат да го полват и потребителите с linux, които гледам, че се увеличават
Недостатък - не знам, нито в IRC-та влизам, нито prochat съм ползвал някога
2. Microsoft Windows Network - какъв е проблемът да се ползва dc.d2-online.net? Вместо да записваш CD-та, влизате в DC-то и си обменяте каквото искате.
Предимство - има търсачка, има чат, можеш лесно да конфигурираш колко човека и с каква скорост да теглят от теб и да не се притесняваш, че ти товарят компютъра.
Недостатък - трябва да си инсталираш допълнителна програма, не е част от windows-а.
3. Games - какъв е проблемът да се ползва реалното IP за тази цел?
Предимство - може да се включи в играта и човек, който не е абонат на нашата мрежа.
Недостатък - не знам, не играя игри.
4. Филми и музика - засега нищо не е изчезнало по сървърите. Е, по-трудно е, не е както преди да намираш веднага каквото ти трябва я в арена-та, я в дата-та, я в евро-то, но каквото е имало - пак си го има.
Предимство - няма
Недостатъци - много
5. По отношение на точки 1-3 има още доста, и то съществени недостатъци на старите неща, но няма да изпадам в детайли, защото те не са видими директно от крайния потребител, само косвено се усещат.